top of page

Verhoog je Impact door niet te luisteren naar diegenen die je negatief willen beïnvloeden!

Er was eens... een kikkerrace.(uit mijn boek 'Impact')


De bedoeling was de top van een mast te bereiken. Veel mensen verzamelden zich om de kikkers gaande te slaan. De race begon... De toeschouwers geloofden eigenlijk niet dat de kikkers de top zouden bereiken. Je hoorde hen roepen: 'Belachelijk! De mast is veel te hoog', en 'Daar geraken ze nooit'. De kikkers raakten één voor één ontmoedigd. Er bleef commentaar volgen: 'Echt de moeite niet', of 'Een hopeloze zaak' of 'Dat kunnen kikkers toch niet'. De kikkers gaven zich één voor één gewonnen, behalve eentje, die bleef doorzetten en vlijtig verder klom. Eenzaam en ten koste van een enorme inspanning bereikte ze de top. De andere kikkers, stomverbaasd, wilden weten hoe ze dat had aangepakt. Eentje benaderde haar om te vragen hoe ze erin geslaagd was haar doel te bereiken.

En ontdekte dat... het kikkertje doof was!


Moraal van het verhaal? Luister niet naar diegenen die de slechte gewoonten bezitten je negatief te beïnvloeden, zij stelen de energie uit je lichaam. Wees steeds doof wanneer iemand je zegt dat je je dromen nooit zal kunnen waarmaken.


We zijn een reflectie van de verwachtingen van de mensen rondom ons. Wees niet doof voor mensen die het goed met je voorhebben, die er voor je zijn en je ondersteunen in betere en mindere dagen. Mensen die ook positief kritisch kunnen zijn voor je, echter met maar één doel: dat je groeit en gelukkig bent. Ik noem het mensen die tot je succesteam horen. 


7 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page