top of page

Leiden met empathie: het geheim van de sterke bedrijfscultuur bij Ernst & Young.


In een wereld waar zakelijke hardheid vaak als norm wordt gezien, onthult het verhaal van Ginnie Carlier, Vice Chair of Talent Management bij Ernst & Young, een transformerende waarheid: empathie is niet alleen een deugd, maar een krachtige motor voor effectief leiderschap. Verder reikend dan het simpelweg herkennen van emoties, omarmt empathie het vermogen om diep in de belevingswereld van anderen te duiken, hun situatie echt te begrijpen en vanuit hun perspectief te handelen. Dit fundament van empathie vormt geen blijk van zwakte; integendeel, het is een erkenning en waardering van de menselijkheid die ons verbindt.

 

Ook mijn jarenlange ervaring in de begeleiding van leidinggevenden bevestigt keer op keer hoe een leiderschapsstijl doordrenkt met empathie niet alleen leidt tot verhoogde betrokkenheid en een sterkere teamdynamiek, maar ook tot een algeheel positievere werkomgeving en, uiteindelijk, een significante stijging in productiviteit.

 

Laat Ginnie Carlier's reis bij EY ons gidsen door de kracht en impact van empathisch leiderschap. Want onder het leiderschap van Ginnie heeft EY diverse initiatieven en programma's geïmplementeerd die gericht zijn op het begrijpen en ondersteunen van de emotionele en professionele behoeften van haar medewerkers 🤝. Haar aanpak berust op het principe dat empathie — het vermogen om de gevoelens en perspectieven van anderen te herkennen en te delen — fundamenteel is voor het scheppen van een productieve en positieve werkomgeving.

 

Een van de kernstrategieën die Ginnie heeft ingevoerd, is het ontwikkelen van trainingssessies voor leidinggevenden en managers om hun empathische vaardigheden te versterken 👩‍🏫👨‍🏫. Deze sessies zijn bedoeld om leiders te onderwijzen in effectief luisteren, het toepassen van emotionele intelligentie bij besluitvorming, en het voeren van een ondersteunende dialoog met hun teams. Het doel is het bevorderen van een cultuur van openheid en vertrouwen, waarin medewerkers zich gewaardeerd en begrepen voelen 🌈.

 

Bovendien heeft Ginnie's focus op empathisch leiderschap geleid tot de invoering van flexibele werkregelingen en welzijnsprogramma's 🏡💆‍♂️. Deze initiatieven erkennen de uiteenlopende behoeften en uitdagingen van individuele werknemers, of het nu gaat om het vinden van een balans tussen werk en privé, het aanpakken van mentale gezondheidskwesties of het ondersteunen van professionele groei. Door medewerkers de middelen en flexibiliteit te bieden die nodig zijn om hun persoonlijke en professionele doelen te realiseren, heeft EY een omgeving gecreëerd die zowel het individuele welzijn als de algehele bedrijfsprestaties ten goede komt 📈.

 

De impact van Ginnie Carlier's leiderschap en de nadruk op empathie binnen EY zijn overduidelijk. Medewerkerstevredenheid en -betrokkenheid zijn significant toegenomen, resulterend in lagere verloopcijfers en een sterkere bedrijfscultuur 👏. Deze benadering heeft EY ook geholpen om talent aan te trekken en te behouden in een competitieve markt, aangezien steeds meer professionals zoeken naar werkgevers die belang hechten aan welzijn en persoonlijke ontwikkeling 🌱.

 

Het verhaal van Ginnie Carlier bij EY dient als een inspirerend voorbeeld van hoe empathisch leiderschap de werkplek niet alleen kan transformeren maar ook kan bijdragen aan het duurzame succes en de groei van een organisatie 🚀. Haar inspanningen onderstrepen de waarde van empathie als een fundamentele bouwsteen voor het creëren van een ondersteunende, veerkrachtige en productieve werkomgeving.


Impactvolle groet,

Frank


PS: een vraag voor ons? of wens je ook jouw (deze van je teamleiders) empathie op een tijdbesparende manier te versterken?

Twijfel dan niet ons te contacteren. We helpen je graag: www.franksegers.be

 

 

 

 

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page