top of page

Assertief Communiceren
Word de persoon die je altijd al heb willen zijn

Assertiviteit is het uiten van je gedachten, je gevoelens en meningen op een directe, doch gepaste wijze. Het is opkomen voor je eigen mening maar anderzijds ook rekening houden met de mening van anderen. Het is respectvol zijn naar anderen toe maar ook vooral jezelf respecteren. Je weet evengoed als wij dat je niet assertiever wordt door een boek te lezen. Vandaar dat we met een actieve combinatie van training en persoonlijke coaching werken.

 

We werken enerzijds vanuit de 7 Z'S om jou assertief(ver) door het leven te laten stappen: zelfvertrouwen, zelfbeeld, zelfverzekerd, zelfaanvaarding, zelfwaardering en zelfrespect. Anderzijds versterken we ook jouw communicatievaardigheden zodat je meer verbindend en effectiever zal communiceren, betere relaties kan uitbouwen en dat je optimaal kan connectie maakt met de verschillende realiteiten van anderen (hun gedrag en communicatiestijl).

 

Wat leren we aan...?

- Beter met je gevoelens om te gaan.

- Minder afhankelijk te zijn van anderen. 

- Op een niet-bedreigende manier 'nee' te zeggen

- Te stoppen om (te) negatief te denken en praten

- Je rollercoaster van emoties onder controle te houden

- Zelfvertrouwen uit te stralen en vervolgens te voelen

- Op het juiste moment empatisch of (gezond) directief te zijn

- Makkelijk(er) met conflicten, weerstand en kritiek om te gaan

- Je verbale en vooral non-verbale communicatie te versterken

- Geavanceerde NLP-communicatietechnieken

Voor wie bestemd? 

Deze opleiding staat open voor iedereen die om een of andere reden meer problemen ondervind met (sub- of agressief) assertief gedrag dan dat ze werkelijk zouden willen. De belangrijkste voorwaarde om deze opleiding te volgen is om te beslissen dat deze intense opleiding voor jou belangrijk genoeg is, dat je echt iets aan je assertieve communicatie wil werken en dat je jezelf nog meer wil ontdekken zodat je anderen hun gedrag ook beter kan doorgronden. En tenslotte dat je de volle bereidheid toont om (niet-bedreigend) uit je comfortzone te komen tijdens deze opleiding. Gegarandeerd dat je gelukkiger en succesvoller door het leven zal stappen!

DOWNLOAD HIER DE
Training & coaching formule

bottom of page