top of page

Haal het beste uit je mensen met 'Verbindend Leiderschap'

Bijgewerkt op: 17 jun. 2019

Verbindend Leiderschap is mensen van binnenuit motiveren om een bijdrage te leveren aan iets dat het individu ver overstijgt. De basis van Verbindend Leiderschap is authenticiteit, samenhang, informatie-uitwisseling en wisselwerking. Het betekent samenwerken met mensen en een bijdrage leveren aan het grotere geheel. Als ondernemer of leidinggevende is het, het beste uit mensen halen door ze te inspireren.


6 tips 'uit het vuistje' om tot Verbind Leiderschap te komen:


1. Zorg voor een stimulerende werkomgeving waar mensen met plezier willen vertoeven. Zo staan ze in hun innerlijke kracht en kunnen ze hun talenten en competenties optimaal laten renderen. Transformeer hun werkomgeving van saai naar inspirerend & creatief uitnodigend.


2. Maak gebruik van verbindende besluitvorming. Maak dat je team(s) prioriteiten herkennen en stellen. Dat ze de belangrijkste thema's, opportuniteiten en aandachtspunten boven water halen. Laat ze uitdagende thema's aanpakken door eenvoudige stappen voorwaarts te zetten. Geef ze daarbij wel de nodige ruimte, verantwoordelijkheid en autonomie.


3. Train en coach je medewerkers in zelfontwikkeling en verbindende communicatie. Leer ze effectiever te communiceren met zichzelf (verhogen bewustzijn) en anderen. Laat toe dat geëngageerde medewerkers 'Natuurlijk Leiderschap' kunnen aanleren. Je zal merken dat ze meer initiatief zullen(durven) nemen en dat hun persoonlijke impact vergroot.


4. Motiveer het geven van positieve en constructieve feedback aan elkaar. Positieve feedback in de vorm van het geven van complimenten verhoogt gegarandeerd het zelfvertrouwen van mensen. Constructieve feedback maakt dat ze de kans krijgen te leren uit hun fouten of ongepast gedrag. Zo hebben ze de kans om aanpassingen te doen en persoonlijk en professioneel te groeien naar de persoon die ze altijd al hebben willen zijn.


5. Laat ze met elkaar overleggen. Het kiezen van de juiste overlegmomenten, het samenbrengen van (de juiste) mensen en het delen van informatie en ervaringen, maken dat hun kennis en hun vaardigheden zich zullen vertalen in een nieuwe dimensie. Plan dit systematisch in en je zal merken dat dit ten volle zal renderen en zal zorgen voor meer betrokkenheid en energie doorheen de ganse organisatie. Besteed naast teamoverleg ook aandacht aan het overleg over de teams en afdelingen heen. Ik heb als bedrijfscoach zelf veelvuldig mogen ondervinden dat als medewerkers elkaar over de teams/afdelingen heen kunnen aanspreken, relevante informatie delen en voorstellen kunnen doen die bijdragen aan het groter geheel, dat er dan niet alleen wordt gewonnen op het gebied van kwaliteit maar zeker ook op vlak van betrokkenheid.


6. Stimuleer zachtheid en menselijkheid in het contact tussen jouw medewerkers en doorheen jouw organisatie. Het zal zorgen voor meer verbondenheid, innerlijke kracht en tonnen energie. Resultaat? Een gegarandeerde 'Return on Investment'!


Graag meer weten over wat 'Verbindend Leiderschap' kan betekenen voor jouw organisatie? Laat ons dan kennismaken en samen kijken of we toekomstig iets kunnen betekenen voor elkaar. Ik kijk er alvast naar uit jou en jouw bedrijf beter te leren kennen,


Vanuit het hart, met respect.

Frank


80 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page